Tack för att du besöker min hemsida. Skriv en hälsning här i gästboken genom att klicka på den blå knappen. Du kan också sätta in ett foto vid din hälsning.

E-post Webbsida 7. jul, 2012

Mandy

Hello my dear Arre.
Wish you a great summer !
Take care.

E-post 6. jul, 2012

Kent Vikström

Hej Arnold hoppas du har det bra i Norrköping. Här i Kalix har jag och Tanja det bara bra, Ha en trevlig helg önskar Kent och Tanja. Ps: Musiklänken du skickade var mycket bra.

E-post Webbsida 17. jun, 2012

Mandy

Hello my dear friend Arre.
I was on a vacation in Italy, Lake Maggiore.
Video on my HP.
Wish you a great week !
Hugs.

E-post 12. jun, 2012

Kent

Hello! Mycket intressant sida du har,samt väldigt snygg!

E-post Webbsida 12. maj, 2012

Mandy

Hello my dear Arre.
Everything still fine in Sweden ?
Wish you a great weekend.
Hugs.

E-post Webbsida 10. maj, 2012

Kerstin Hauge

Såg i gårdagens NT ditt namn.Jag har haft din hemsida bland favoriter LÄNGE p.g.a.fliken " solsystem" som jag verkligen gillar.
Bilden togs igår i min trädgård. Kabbelekerna blommar för fullt f..n.

E-post Webbsida 26. apr, 2012

Marie

Hei Arnold!

Surfer litt rundt i kveld og titter også innom din interessante hjemmeside, vil samtidig legge igjen en liten hilsen! Fortsatt fin vår ønsker jeg deg!

Marie

E-post Webbsida 25. apr, 2012

Mandy

Hello dear Arre.
Everything fine ?
take care.
Wish you a sunny week !
Hugs.

E-post 14. apr, 2012

.


Vid behov av hjälp, ring något av följande nummer så kan de hjälpa dig att hitta en människa du kan få prata med. Är läget akut så ring 112.

Nationella hjälplinjen 020-22 00 60
Jourhavande präst 112
Jourhavande medmänniska 08-702 16 80
Röda korsets jourtelefon 0771-900 800


Det är kanske inte så konstigt att människor känner sig isolerade och ensamma, när vi tänker på hur samhället är uppbyggt. Vi bor i städer tillsammans med tusentals andra människor, utan att egentligen vara synliga för varandra. Det finns inget utrymme för omsorg om andra människor i den tidspress vi lever under och vi orkar sällan bry oss om någon annan än oss själva.

Oändligt många människor känner sig ensamma. En del av oss är ensamma i den bemärkelsen att vi saknar familj, vänner och en kärleksrelation. Andra är inte ensamma till det yttre, men upplever ändå en slags tomhet i sitt inre.

Att känna sig ensam är i första hand ett existentiellt problem. Existentiella problem vi upplever kan aldrig upplösas av en yttre kraft. Detta är enkelt att belysa genom att se att många människor har både familj, vänner och en kärleksrelation, men trots det känner en djup ensamhet i sitt inre.

Ofta finner vi logiska, godtagbara förklaringar till vår upplevda ensamhet. Vi kanske saknar vänner, familj och/eller en fungerande kärleksrelation. Då ser vi det som en naturlig följd att uppleva ensamhet. Yttre omständigheter blir förklaringar till våra inre konflikter, vars ursprung i själva verket sträcker sig långt tillbaka i tiden.

Precis som alla andra negativa känslor vi upplever i nuet, är ensamhet skapad under uppväxten. Vi har inte fått den bekräftelse och kärlek vi behövde som barn och lyckas därför inte utveckla en trygg relation med oss själva som vuxna. Resultatet blir en ständigt närvarande, obestämd saknad efter något, som vi hoppas kunna finna utanför oss själva.

Vi tror och hoppas att den perfekta relationen kan göra oss fria från den inre saknaden, och i väntan på den rätta fortsätter vi att känna oss ensamma. Få människor är frivilligt ensamma, trots att deras stolthet hindrar dem från att erkänna det.

Ensamhet förnekas ofta och förtäcks som självständighet. Utåt skyller vi kanske på att vi inte har hittat den rätta, när sanningen är att vi inte orkar engagera oss i en annan människa. Förklaringen till att vi aldrig lyckas skapa den relation vi drömmer om är våra egna konflikter – inte att vi omger oss med hopplösa personer.

De personer du omger dig med just nu, är en exakt spegling av relationen du har till dig själv. I kärleksrelationer lever vi ofta i en illusion av hur vi själva och vår partner borde vara. Det är en hållning som snabbt gör oss till främlingar för varandra.

De vanligaste konfliktkänslorna vi lider av är självhat, självtvivel och otillräcklighet. Ur dessa känslor föds rädsla för att komma andra människor nära. Vår inre röst hindrar effektivt alla chanser till närhet genom att säga: ”Det finns ingen som kan älska dig som du är.” Det vi egentligen längtar efter allra mest, blir det vi minst av allt drar till oss. Likt en självuppfyllande profetia hindrar vi andra människor från att komma oss nära.

E-post Webbsida 5. apr, 2012

RositaJohansson

GLAD PÅSK....ARNOLD!

E-post Webbsida 3. apr, 2012

Mandy

Hello my dear Arre.
Everything fine in Sweden ?
Take care.
Wish you a Happy Easter.
Hug.

E-post Webbsida 3. apr, 2012

Magnus Rögård

Catalan:- Felices Pasques
Chinese:- Fu huo jie kuai le
Croatian:- Sretan Uskrs
Danish:- Glædelig Påske
Dutch:- Vrolijk Pasen or Paasfeest
Estonian:- Head uut aastat
French:- Joyeuses Pâques
German:- Fröhlich Ostern
Hungarian:- Boldog Husveti Ünnepeket
Italian:- Buona Pasqua
Lihuanian:- Linksmu Velyku
Modern Greek:- Kalo Pascha
Norwegian:- God påske
Polish:- Wesolego Alleluja
Portuguese:- Boa Pascoa
Russian:- Schtsjastlivyje Paschi
Serbian:- Hristos voskrese
Spanish:- Felices Pascuas
Swedish:- Glad Påsk
Turkish:- Mutlo (eller Hos) Paskalya
Yiddish:- A fraylekhn Pesah
Finnish:- Hyvää Pääsiäistä

E-post Webbsida 20. mar, 2012

Mandy

Hello my dear Arre.
Everething fine ?
Wish you a great week !
take care.
Hugs.

E-post Webbsida 19. mar, 2012

Elisabeth

Hej!
Jag kom in via en annan persons hemsida, vilken underbar hemsida du har med många fina bilder.
Det är alltid roligt att kika in hos andra.

E-post Webbsida 2. mar, 2012

Magnus Rögård

Vandet i søen var nu 02.03. +to (2) grader varm. Jeg svømmede længere end normalt.
Flere undersøgelser har vist, at vinterbadere har færre sygedage og føler sig sundere, men forskerne ved ikke, hvad der kom først: Er det sunde mennesker, der vinterbader, eller bliver man sundere af at vinterbade?

Senaste kommentaren

14.09 | 19:52

Känns som om ju mer man lär sig ju mindre vet man. Universum är ju så stort, ofattbart.

28.01 | 16:53

En stjärnklar augustikväll utan störande ljus, som en gråvit mjölkaktig dimma med stjärnor, som sträcker sej över stjärnhimmeln. Hoppas detta var till hjälp

28.01 | 09:10

Vad är själva "Vintergatsbandet" , dvs hur ser vi det från Jorden?

23.04 | 05:30

Jag har inga just nu

Dela den här sidan