Året kommer från Mayaindianerna, och de hade förutspått att 2012 skulle vara

Året kommer från Mayaindianerna, och de hade förutspått att 2012 skulle vara "Armageddon". så blir det inte just till det året.

Allt beror på vår stjärna Solen

Men vi har redan blivit varse om Solens inverkan på oss. Det senaste är sunamin i Thailand, och jordbävningarna i Chile.
Solen värmer upp Jorden och vi förstör den med alla våra avgaser som lägger som ett "täcke" i atmosfären. Därför uppstår den globala uppvärmningen.

Jorden består av: Inre kärna, mantel och skorpa. Skorpan är inte tjockare än 5 km, vilket kan jämföras med skalet på ett äpple. När solen som tidigare nämnts slungar ut enorma energimängder påverkar det skorpan. Det blir tryck som verkar neråt. Till slut når trycket magman som är mycket het. Följden blir att hetta stiger uppåt mot skorpan. Under havsytan finns de "tektoniska" plattorna, rörliga delar av kontinententerna, som "gnider" mot varandra. Till havs blir det sunamis. Vulkanurbrott fungerar ungefär på samma sätt. Men då är det sprickor i Jordskorpan till lands. Allt detta tillsammans betyder att vår "lugna" planer, inte är så lugn. 2012 kommer att hända; Armageddon (Jordens undergång), men inte just det året.

Ett ytterst sälsynt fenomen äger rum just detta år. Alla solsystemets planeter, står "uppradade" i en "rät linje". Detta äger endast rum vart: 640.000 ende år.
Den slungar ut enorma massor av sin energi varje sekund. Men vart 11:e år "blir eruptionerna" mycket större. Vi vet att senast det hände, blev norra Kanada strömlöst för ett tag. När de kraftiga eruptionerna når Jorden, ser vi det i form av Norrsken. Ett skådespel som jag har upplevt några gånger. Ett "draperi" som klär kvällshimlen, om man bor i norra Sverige. Kan även ses i södra delen, när Solen har sin största aktivitet. Varför vi ser det beror på Jordens magnetfällt.

Kommentarer

Arnold Wikström

21.07.2010 22:17

Här kan ni kolla alla "fakta" om 2012; Det ni vill veta. Fick en notis i min gästbok: LOL, från en F-nisse som bär mitt efterrnamn Wikström. Tycker synd om hon

Johan

23.04.2010 22:35

Speciellt som data och tele men det värsta är väl vår El distribution som slås ut om det blir för kraftigt utan el dör nästan människan idag.

johan

23.04.2010 22:33

Norrsken är vackert men ställer till mycket problem i vårt samhälle som tyvärr är till stor del uppbygt på kommunikation på alla sätt.

Arnold Wikström

23.04.2010 20:03

2012 ett år att komma ihåg, för er som är intresserade.

Senaste kommentaren

14.09 | 19:52

Känns som om ju mer man lär sig ju mindre vet man. Universum är ju så stort, ofattbart.

28.01 | 16:53

En stjärnklar augustikväll utan störande ljus, som en gråvit mjölkaktig dimma med stjärnor, som sträcker sej över stjärnhimmeln. Hoppas detta var till hjälp

28.01 | 09:10

Vad är själva "Vintergatsbandet" , dvs hur ser vi det från Jorden?

23.04 | 05:30

Jag har inga just nu

Dela den här sidan