Arktis härskare; men ändå så sårbar för klimatförändringar

Arktis härskare; men ändå så sårbar för klimatförändringar

Världens näst största björn

Isbjörnen som sagt är kung över Arktis, men ända håller den på att nästintill bli utrotad, p.g.a. den globala uppvärmningen. Isen i Arktis försvinner allt snabbare, isbjörnen får då svårt att hitta sin föda, eftersom det blir mer öppet vatten under den arktiska "våren". Som vi vet är är isbjörnen beroende av att kunna jaga framför allt säl, från isblocken. Man kan säga att isbjörnen deltar i ett maratonlopp med tiden, som den inte kan vinna.

I idet får honorna inget att äta. I vissa områden har de redan svultit i ett par månader innan de gräver idet, där de ska föda.

Även om isbjörnen är en fantastisk jägare, så slutar det bara med en jakt på tjugo som ger en måltid. Och svårare lär det bli för kungen av Artktis i framtiden. Mer än hälften av födslarna dör, bara därför att isbjörnshonan inte kan få tillräckligt med föda för att ge till sina ungar i form av fettrik mjölk.

Isbjörnshonan är världens mest ensamma som försöker att rädda sin unge. Hon stannar vid sin döda unge tills hon förstår att nästa dag är ungen täckt av snö, och inte rör sej. Då först förstår hon.

Personligen tycker jag det är synd att vi människor medverkar till isbjörnens utrotning. Vi förstår inte det, men vi gör det i.a.f.

Kommentarer

Ruben

05.03.2011 14:39

Hej Arre! Trevligt ämne du har tagit upp här! Ja tragiskt det som händer.

nadine

26.02.2011 23:20

jag älskar djur ooch jag tycket VERKLIGEN det är hämskt

Senaste kommentaren

14.09 | 19:52

Känns som om ju mer man lär sig ju mindre vet man. Universum är ju så stort, ofattbart.

28.01 | 16:53

En stjärnklar augustikväll utan störande ljus, som en gråvit mjölkaktig dimma med stjärnor, som sträcker sej över stjärnhimmeln. Hoppas detta var till hjälp

28.01 | 09:10

Vad är själva "Vintergatsbandet" , dvs hur ser vi det från Jorden?

23.04 | 05:30

Jag har inga just nu

Dela den här sidan