För oss Elvis-fans, har jag så mycket att skriva om. När jag var 15 blev det en strid om Elvis eller Tommy (Steel). Jag hade en skinnjacka med text i silver.

För oss Elvis-fans, har jag så mycket att skriva om. När jag var 15 blev det en strid om Elvis eller Tommy (Steel). Jag hade en skinnjacka med text i silver. "Elvis". Men snart får ni Elvis-fans höra mer. Ska publicera min text snart.

Mer info om Elvis

Elvis Aron Presley föddes 8:e januari 1935. Hans tvillingbror Jesse dog i födseln som Elvis och hans mor Gladys inte glömde. Elvis far Vernon hade många olika jobb, och mamma Gladys jobbade också för att försörja familjen.. De levde ett enkelt liv i Tupelo Missippi. Han växte upp i närheten av svarta bostadsområden. Han lärde sej att tycka om R&B. Familjen Presley flyttade 1948 till Memphis. Elvis ville egentligen bli en gospelsångare, men det ändrades. För att hoppa i historien, fick överste Sam Phillips ögonen föe Elvis, (vilket jag tycker) var dåligt för Elvis. Där började exploateringen av Elvis. Alla ville ha en bit av kakan, nu när Elvis var berömd.
Ännu ett hopp i framtiden. Han gjorde sin militärtjänst i Tyskland. I samband med det tillkom "Wooden hart". Kritikerna sa att nu är Elvis karrier över, de hade så fel. Elvis kom tillbaks med dunder.Jag har personligen många låtar med Elvis; LP-skivor, EP-skivor och singlar. Finns mycket mer att berätta om Elvis. (från en personlig vy). Har bara berört lite grand om Elvis. Ni som gillar honom; kolla gärna denna sida.

Forts. om mer ELVIS

Här kan jag som riktig Elvis-fan skriva spaltkilometer. Kommer att utöka sidan senare. Men för tillfället vill jag bara ger er lite fakta om Elvis skivförsälning:
32 guldskivor album
32 platinaskivor album
24 guldsinglar
27 platinasinglar
6 guld-EP
10 platina-EP

Mer om Elvis följer

Efter hemkomsten från militärtjänstgöringen i Tyskland, började ett nytt avsnitt i Ekvis formidabla karriär. Han spelade in ett antal filmer, och som direkt blev succé. Två som bör nämnas är Jailhouse Rock, och GI Blues. Filminspelningarna tog upp allt mer av hans tid. 1961 uppträdde Elvis bara tre gånger, under två konserter på Ellis Auditorium i Memphis och en gång på en välgörenhetstillställning för USS Ariszona på På Bloch Arena i Pearl Harbour.

Kvalitén på Elvis filmer blev föremåj för diskussion, då några av hans regissiörer och motspelare i början av filmkarriären tyckte han var kapabel att göra "tyngre" saker. Men ändå var många av hans filmer framgångsrika inte bara vad biljettintäkterna beträffar, han fick också bra ressensioner av filmkritikerna. Som med många andra musikalstjärnor var nästan alla hans filmer specialskrivna för honom.

Senare del av harriären.

Får bli några av mina egna minnen av Elvis fantastiska karriär. Kommer ihåg några av hans senaste live-konserter som sändes över hela världen, och sågs av många miljoner människor.

Den jag minns bäst av alla är Aloha From Hawaii. Personligen tror jag att Elvis kände på sej, att hans tid snart skulle komma. Han gav allt i det framträdandet. En sak som aldrig svek honom var rösten, jag fick nästan tårar i ögonen när jag kollade videon.
En tid därefter avled Elvis i sitt hem Graceland.
Jordfästningen var en privat ceremoni som hölls på Graceland, inför endast 200 bjudna gäster.

Fotnot: En känd TV-profil uttryckte sej så här:
            USA gav världen två saker Coca Cola och ELVIS.

Kommentarer

Marita

22.09.2010 20:38

HAN ÄR BÄST!

Rubbe

14.08.2010 21:40

Visst är han fortfarande en bra idol,som aldrig kommer att dö ut!

Senaste kommentaren

14.09 | 19:52

Känns som om ju mer man lär sig ju mindre vet man. Universum är ju så stort, ofattbart.

28.01 | 16:53

En stjärnklar augustikväll utan störande ljus, som en gråvit mjölkaktig dimma med stjärnor, som sträcker sej över stjärnhimmeln. Hoppas detta var till hjälp

28.01 | 09:10

Vad är själva "Vintergatsbandet" , dvs hur ser vi det från Jorden?

23.04 | 05:30

Jag har inga just nu

Dela den här sidan