Halley´s komet. Först upptäckt 614 f.kr. Fick sitt namn efter Halley

Halley´s komet. Först upptäckt 614 f.kr. Fick sitt namn efter Halley

Fakta om kometer

Om ni besökare vill, gör jag en sida om kometer. Bilden föreställer Halley´s komet, som när den är närmast Solen vår stjärna, har en 8 miljoner mil  lång eldsvans. Skulle den kollidera med Jorden, kan vi säga "good by".  P.g.a. dess tyngd och hastighet blir följderna katastrofala.

Hur kometer uppträder

Kometer uppträdde efter "vårt solsystems födelse men lilla jag säger att kometer uppstod, efter "big Bang", när hela  "alltet" uppstod. Den mest omtalade kometen som har en "någon regelbunden" bana runt "vårt solsystem" är just Halley.

Kometer är de äldsra och minst förendrade "kropparna" som kretsar runt vår stjärna SOLEN.
Halley´s komet är den ända komet som har en någorlunda "regelbunden" bana i "vårt solsystem". Den återkommer vart 76; år.

Kometer består huvudsakligen av i kärnan jänn och stenar i centrum, + alla andra mindre kända partiklar. Vilka härstammar från grundämnen, som vi inte känner till.

http://www.arreshemsida.se

Kometkärnan

Består av stenar från asteroider, "grus" och nindre partiklar.
Kometen består nest av som jag skrev av partiklar från "big bang". En tredjedel av massan består av silikater. En grupp av organiska ämnen som alltid finns i kometer är kol.

Kometer grupperas i "familjer" beroende på dess banor. "Juoiterkometer" har en omloppstid kortare än 20 år. I övrigt har alla "kända" kometer en oregelbunden bana. Astronomer världen över kan inte placera kometer i en regelbunden bana.
Därför att en sådan finns inte. Kometerna slungas i en oregelbunden bana runt vår stjärna Solen.

Det finns långperiodiska, och kortperiodiska kometer. Men enligt mej, är kometer "avskrapet" efter the big "bang", innan "vårt solsysrem" bildades.


www.arreshemsida.se

Huvudet och svansen från en komet härrör från en liten fast kropp, som är kometkärnan. Som jag tidigare skrev, kometkärnan i Halley´s komet består av järn och mindre partiklar av sten. Kometernas minst sagt oregelbundna bana, härstammar från "kupiterbältet", där kometerna har sitt ursprung. Halleys komet har en 8.000.000 mil lång "eldsvans" när den är som närmast Solen.

Kometer är viktiga ur vetenskaplig synpunkt, därför att forskarna tror att kometerna efter mer noggranna studier. kan ge svaret på uppkomsten av liv på vår planet.
Fortsättningsvis undrar de "astrofysikerna" om Jorden fortsärrningsvis kommer att vara en lämplig miljö för liv?

Jag tror att människans tid är "numrerad". Som några forskare uttrycker sej, har människan förbrukat 9/10 delar av sin livstid på Jorden. Vi kommer själva att förkorta den tiden med alla industriella utsläpp, avgaser från flyg, bilar och andra utsläpp, att ännu tidigare förkorta människans livstid på Jorden.

Det är Kometer och Meteoriter vi på Jorden ska vara uppmärksamma på. Vi går ju nu in på de heligaste årstiderna: Jul och Nyår. Jag är en av dem som vill hålla traditionen vidare. På kort sikt firar vi Julen och Det Nya Året

Kommentarer

Riham

23.10.2017 09:28

Kan du nämna ungefär 10 intressant fakta om kometer som vi antagligen inte visste, please

Arnold

26.10.2017 18:17

Hej Riham det finns en del fakta om kometer, försök att googla på det med sökorden "10 fakta om kometer" så kanske du hittar något bra. Hoppas detta är till hjälp.

amanda

02.02.2012 17:42

hej

Ruben

04.11.2010 20:13

Klart du ska fullfölja detta objektet!

Senaste kommentaren

14.09 | 19:52

Känns som om ju mer man lär sig ju mindre vet man. Universum är ju så stort, ofattbart.

28.01 | 16:53

En stjärnklar augustikväll utan störande ljus, som en gråvit mjölkaktig dimma med stjärnor, som sträcker sej över stjärnhimmeln. Hoppas detta var till hjälp

28.01 | 09:10

Vad är själva "Vintergatsbandet" , dvs hur ser vi det från Jorden?

23.04 | 05:30

Jag har inga just nu

Dela den här sidan